Badrummet är en viktig del i hemmet. Det ska vara funktionellt för alla i familjen och samtidigt fungera som en avkopplande oas i vardagen.

Hitta din stil

Badrummet ska samspela med resten av interiören. Utgå därför från den helhetskänsla du vill ha i hemmet. Fundera också över hur rummet kommer att användas av dig och din familj. Älskar du långa bad eller räcker det med snabba morgonduschar? Behövs det bra ljus framför spegeln eller spelar det ingen roll? Vad ska förvaras i badrummet?

Det finns ett stort utbud av badrumsmöbler tillgängliga på marknaden idag och det behöver inte vara alltför kostsamt att få till en helt ny känsla i ett funktionsdugligt badrum. Ny förvaring, bättre belysning och nya textilier som handdukar och duschdraperi ger en omedelbar uppdatering. Var heller inte rädd för att ta in gröna växter i badrummet, det här ger en levande känsla och det finns många plantor som trivs bra i den fuktiga miljön.

Anlita alltid proffs vid badrumsrenovering

Det kan vara frestande att grundrenovera badrummet själv men våtutrymmen är ett av få ställen i hemmet som hobbyentusiasten inte ska ge sig på själv. Det här beror naturligtvis på att badrummet behöver vara konstruerat på rätt sätt för att stå emot väta. Ett badrum utan täta ytskikt kommer på sikt att leda till allvarliga vattenskador i fastigheten. Hantverkarna kan också hjälpa dig med val av rätt kakel och klinkers. Samla gärna ihop inspirationsbilder inför ett första möte för att lättare kunna förmedla vad du är ute efter.

Kontrollera därför alltid att de hantverkare du anlitar för renoveringen är certifierade. Be även företaget om ett kvalitetsdokument när renoveringen är slutförd. Det här dokumentet kan vara bra att ha till exempel vid en försäljning för att visa köparna att badrummet är fackmannamässigt renoverat. Badrumsrenoveringar berättigar ofta till ROT-avdrag, vilket gör arbetskostnaden betydligt lägre.